Kako zdravo je meso kloniranega goveda?

Mleko in meso kloniranih živali naj bi bilo po mnenju strokovnjakov povsem neškodljivo ljudem, ki ga uživajo.

Ameriški in japonski znanstveniki so ugotovili, da tako mesni kot tudi mlečni proizvodi kloniranega bika in klonirane krave, na katerih so izvajali študijo, popolnoma ustrezajo standardom mesne industrije.

Na podlagi takšnih ugotovitev je skupina prepričana, da bi s pomočjo kloniranja lahko pospešili proizvodnjo hrane v državah v razvoju.

Znanstveniki pod vodstvom Jerrya Yanga z univerze Connecticut niso opazili večjih razlik med kvaliteto kloniranega in običajnega mesa. Meso kloniranega goveda pa ima nekoliko višjo vsebnost maščob in maščobnih kislin, a je kljub temu v skladu s standardi mesne industrije. Proizvodi iz kloniranega goveda so zadostili več kot 100 drugih standardov, ki jih postavlja mesna industrija.

Tako so znanstveniki zaključili, da je klonirano meso mogoče uporabiti za človeško prehrano. Pojasnjujejo pa, da so raziskave še v začetni fazi, nedvomno pa bo njihova študija dala določene smernice nadaljnjim raziskavam, ki bodo zajemale večje število kloniranih živali najrazličnejših vrst.

You may also like...