Za sprostitev v zapor

Mati treh otrok se je namesto, da bi plačala kazen za nepravilno parkiranje, odločila tri mesece preživeti v zaporu, da bi se odpočila od svojih “zahtevnih” otrok in “lenega” moža.

Maria Brunner je presrečna mahala sosedom v slovo, ko so jo policisti odpeljali na odsluženje kazni, ki jo je doletela, ker ni pravočasno poravnala računa v višini 50 angleških funtov in je zaradi tega kazen narasla na 2.500 angleških funtov.

“Odprla nam je vrata in videti je bila resnično vesela, morda celo olajšana, ko nas je zagledala pred vrati,” je povedal eden izmed policistov, ki so jo prišli aretirati.

Osemintridesetletna mati in žena je povedala, da ima dovolj vsakodnevnega garanja za življenje svoje družine, medtem ko njen mož “ves dan sedi in ne počne prav ničesar”. “Dokler mi bo omogočena hrana in vsakodnevno tuširanje bom prav z veseljem ostala v zaporu. Tako bom končno imela čas za počitek in sprostitev,” je povedala.

Prav za prav je kazen za nepravilno parkiranje dobil njen petintridesetletni brezposelni mož, po tem, ko se je po mestu vozil z ženinim avtom in malomarno parkiral.

Kot je sama povedala, se je sprva precej ustrašila, nato pa na celo stvar pogledala s svetlejše plati in se za nekaj časa odločila zapustiti družino. Kljub temu pa bo njeno bivanje v zaporu najverjetneje precej kratko, saj se njen mož na vse načine trudi zbrati denar za plačilo kazni.

You may also like...