Selitev afriških slonov

Kenijci nameravajo preseliti 400 slonov iz rezervata Shimba Hills, ker orjaki rušijo ograde in teptajo poljščine ter postajajo vse bolj nevarni. Gre za najobsežnejše preseljevanje divjih živali.

Rangerji bodo iz helikopterjev uspavali slone, nato pa jih omamljene v velikih kontejnerjih prepeljali iz prenatrpanega državnega rezervata Shimba Hills v obalni rezervat Tsavo na jugu Kenije.

»Shimba Hills je precej majhen rezervat. V tem parku trenutno živi približno 600 slonov, kar je mnogo preveč za površje, ki ga obsega rezervat. Sloni so zadnjem času precej poškodovali okolje,« je povedal Edward Indakwa, predstavnik za tisk iz KWS (Kenya Wildlife Service). »Če nam jih bo uspelo odstranit v takem številu iz Shimba Hillsa, bomo preprečili nadaljnje konflikte med živalmi in človeško družbo, poleg tega pa bomo omogočili obnavljanje naravnega okolja,« je še dodal.

Pojasnil je, da kenijska vlada načrtuje selitev orjakov, ki bi se začela junija letos in trajala predvidoma dva meseca. Seveda če jim bo do takrat uspelo zbrati sredstva v višini 6.443 ameriških dolarjev, ki so potrebna za selitev orjakov na približno 150 kilometrov oddaljeno področje.

You may also like...