Boeing poizkuša zmanjšati vpliv gravitacije na letala

Raziskovalci iz podjetja Boeing, največjega izdelovalca letal na svetu, si pri razvoju naprave, ki bi naj premagovala težnost, pomagajo z ugotovitvami kontraverznega ruskega znanstvenika.

Pri podjetju Boeing resno proučujejo eksperiment dr. Yevgenya Podkletnova, ki trdi, da je razvil napravo, katera reducira vpliv gravitacijskih sil Zemlje do predmetov. Dr. Podkletnov je do svojega domenvnega odkritja prišel že leta 1992 na finski Univerzi za tehnologijo.

Dr. Podkletnov bi naj ugotovil, da izgubljajo na teži predmeti, ki se nahajajo nad superkonduktorjevim keramičnim diskom obkrožajočim se okoli močnih elektromagnetov.

Večji del znanstvenikov na delo dr. Podkletnova gleda z veliko mero dvoma, saj nihče do sedaj še ni mogel ponoviti njegovih eksperimentov.

Drugi znanstveniki, ki so proučevali delo dr. Podkletnova so dejali, da takšen eksperiment negira gravitacijo, kar je povsem nemogoče. Kljub nasprotujočim si mnenjem, so pri Boeingu raziskave dr. Podkletnova vzeli povsem resno.

Trenutno v enem izmed številnih podjetij Boeinga razvijajo tehnologijo v strogi tajnosti, rezultati projektov bi naj privedli do novih spoštovanja vrednih odkritij.

Eksperimenti ruskega znanstenika, naj bi pokazali, da je možno težnost zmanjšati za 2 odstotka. Ta dosežek bi pomenil zelo veliko za letalsko industrijo, saj bi letalo v tem primeru potrebovalo veliko manj energije potrebne za njen let.

Eksperiment dr. Podkletnova poizkušajo ponoviti tudi na vojaškem oddelki, imenovanem Hi-Tech Bae Systems v Veliki Britaniji in tudi pri NASI, vendar prva vmesna poročila nakazujejo, da takšen učinek ne obstaja.

You may also like...